top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
黎諾懿唔信新劇換角
琦琦以愛心設計腕錶
智霖向靚靚索禮物被拒
羅家英被揭怨老婆惡
陳凱詠唔想被定型
阮兆祥十月開三場騷
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2019 8月28日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

智霖向靚靚索禮物被拒



智霖獲劇 組送上蛋糕慶祝生日

    智霖向靚靚索禮物被拒

    張智霖(ChiLam)昨日迎來四十八歲生日,黃百鳴與吳千語、張達明及苑瓊丹等齊齊為壽星仔慶祝牛一。

    ChiLam昨日生日要開工拍戲,所以他與太太袁詠儀(靚靚)前晚早早就寢,但臨睡前兩人罕有地在床上做直播。原來ChiLam一早就向太太要一份生日禮物,就是一隻新寵物貓,但前晚直播時,躺在床上的靚靚決絕地說:“我拒絕!因為家裡的阿金(愛犬)對於接受外界的另一種生物會好大反應。為顧及阿金的感受,我否決!”ChiLam指自己曾是《Pet Pet當家》的首席配音員,對貓狗特別有情意結,他又賴皮說:“到此田地都要搞搞佢,明天放工回來會不會有新成員?”靚靚堅拒:“唔會,你放心!”接下來再四度說“唔會”,ChiLam戲言:“No?或者會少一個成員喎。”靚靚反問是否阿金?ChiLam鬼馬地偷偷指住靚靚,口裡“嚓”了一聲,靚靚冇好氣地笑說Goodnight,ChiLam唯有哼歌打圓場去睡覺。

3上一篇  下一篇4