top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
羅仲謙:未夠三月唔講得
菊梓喬公開擇偶條件
林夏薇開新店張馨月撐場
陳煒自爆教男友下廚
徐冬冬割粉瘤昏迷
Do姐新節目夜晚出動
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2019 11月8日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

陳煒自爆教男友下廚



陳煒將踏入四十六歲

    陳煒自爆教男友下廚

    無線昨日為十一月生日的員工舉行《十一月星辰》活動,一眾壽星陳煒、李家鼎、羅蘭、譚炳文、謝雪心及鄧佩儀等出席,十分熱鬧。

    陳煒被問到正日生日是何時,她表示:“廿一號囉,到時就‘廿三對’生日。時間真係過得好快,我廿二歲參選亞姐得獎後入行,咁就過咗廿幾年。(有何生日願望?)最緊要係開心同健康,因為咁先有魄力拍多啲好劇集。(今年係你同男友拍拖後首個生日,他可有甚麼表示?)點知啫,都係簡簡單單咁慶祝囉。(男友可會下廚?)真係唔知呀,其實我都有教男友煮湯丸,(食完可會肚屙?)唔怕,佢係醫生。(可想過男友送上求婚戒指給你驚喜?)唔好畀佢咁多壓力啦,總之有心就得。”

    李家鼎在中環的食店“鼎會館”將於月尾結業,他坦言“鼎會館”租金及管理成本要八十萬一個月,捱不下去了,惟有結業。

3上一篇  下一篇4