top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
陳詩欣曾中伏離罩
戴祖儀舉辦藝術展
蘇皓兒從核心開始護膚
曾偉明揭當年過檔亞視原委
李克勤新歌對應疫下常態
余香凝飲喜酒爛醉撞牆
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2020 10月17日 星期
 
3上一篇  
  放大 縮小 默认        

余香凝飲喜酒爛醉撞牆



余香凝與吳嘉熙自揭醉酒瘀事

    余香凝飲喜酒爛醉撞牆

    吳嘉熙與余香凝日前現身網台節目《後台》宣傳新歌,兩人大談飲醉酒經歷。

    日前傳出喜訊的余香凝,率先自爆曾參加婚禮飲到斷片出醜:“當時第一次出席外國婚禮,其實同主人家唔係好熟,但係好開心啦!我企出來玩鬥飲酒,咩酒都溝晒!最後印象就係第二道菜,咁就去到第二朝早。清醒之後,我仲同朋友講‘尋晚冇嘔都幾叻’,點知望一望張床,全部都係嘔吐物。之後朋友問我個頭有冇痛?原來我當時堅持飲酒,推低晒勸酒的朋友,自己都撞咗埋牆,但我對成個過程完全冇印象。”

    吳嘉熙就話自己飲醉酒會嘔黃膽水,仲試過飲醉酒陪家人掃墓。她笑指性格好癲,曾被舊愛逼到發惡:“我試過企上去爛咗的玻璃碟上,寧願劃爛自己的手手腳腳,大叫‘可唔可以唔好再嘈啊’。我覺得自己性格惡頂位係太過直腸直肚,有時似係唔畀面,但另一角度睇,就係好誠實囉。”

3上一篇