top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
修哥預演紅館騷
汪阿姐否認打尖食嘢
城城拍戲被美食吸引
陳法拉拍戲帶囡囡同行
馬仔打疫苗感覺良好
胡鴻鈞翻睇負評融入新歌情緒
樂宜愛收藏情趣內衣
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 4月27日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

胡鴻鈞翻睇負評融入新歌情緒



胡鴻鈞計劃推出概念專輯

    胡鴻鈞翻睇負評融入新歌情緒

    胡鴻鈞(Hubert) 日前接受娛樂新聞台節目專訪,大談推出新歌《整親》的感受。

    新歌有別於過往的慘情歌風格,Hubert說:“其實今年想跳出框框,唔甘於只係唱慢歌,希望透過新歌畀樂迷知道我有其他可能性。或者有一日我都能夠變成跳唱歌手或者Rapper。”

    談及新歌題材帶點自嘲成分,當中歌詞更有提到“刀削面”,Hubert說:“呢首歌係總括我入行至今外界對我的評語,有好有唔好,經歷咁多年,到呢刻再次面對自己心態上的轉變,從而帶出正能量給大家。今年推出的歌曲會講自己經歷過的事,好想年尾推出一張概念專輯,完全記錄自己,剖白胡鴻鈞究竟係咩人。”

    是否完全看透昔日負評?Hubert說:“我唔係成仙成佛,對所有評論冇感受就假。之前面對負面評論時可能會不知所措,唔知點面對,一定會有情緒,所以依家要學懂平衡,識得用樂觀心態面對。錄音時有段小插曲,可能我面對呢啲評論有點豁達,起初演繹時未如理想,所以監製蘇道哲特登上網搵返我昔日的負評同片段畀我睇,帶我進入新歌的情緒中。”

3上一篇  下一篇4