top top top
第D01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
馮盈盈樂當提名人
蔡思貝為楊秀惠賀母親節
張柏芝生三個未嫌多
霆鋒與發哥拍“遊客照”
麥貝夷狂做運動宣洩情緒
袁偉豪生日發人生宣言
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 5月12日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

麥貝夷狂做運動宣洩情緒



麥貝夷積極運動走出情傷

    麥貝夷狂做運動宣洩情緒

    歌手麥貝夷(Karene)日前跟隨形象指導許嘉浩出席亞視網台體育拳擊節目《KF1百萬拳王》錄製現場。Karene表示一直有做運動的習慣,平時每星期都有定期去跑步、做Gym及瑜伽。

    Karene早前因受情傷而情緒低落,經好朋友及粉絲開解及鼓勵下,多了外出接觸新事物,情況有所改善,近月更對打拳開始感興趣。

    她說:“都市人難免會有壓力,我通常都揀一個人可以做到的運動減壓,好似跑步、做Gym及瑜伽。最近有機會接觸到打拳,一試之下,覺得打拳好耗能量,又可宣洩平時壓抑的情緒、出一身汗,感覺好好。”

    雖然打到手瘀腳瘀,更被朋友笑“係唔係被家暴”,但Karene仍表示要開始新嘗試新挑戰自己:“唔好成日驚自己做唔到就唔去嘗試,只係收埋自己在屋企。”問到如果有人出一百萬叫佢上擂台得唔得? Karene就說:“唔好咩都對自己說不!不過我都係初哥,要繼續學下培養興趣,才知適唔適合。”

3上一篇  下一篇4