top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
戴祖儀想考律師牌
黃妍預告音樂會唔騷肌
林峰想為女兒添弟妹
呂慧儀做足功課
林奕匡淚灑舞台
曾志偉偕藝人拍片挺河南
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 7月25日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

黃妍預告音樂會唔騷肌



黃妍推出新碟


黃妍為粉絲簽名

    黃妍預告音樂會唔騷肌

    唱作女歌手黃妍 (Cath) 花了兩年時間籌備的全新專輯《九道痕跡》日前推出,昨日她到旺角舉行簽名會,吸引逾百歌迷一早持碟到場排隊支持,令她十分開心,更為她下月舉行音樂會打了一支強心針。

    Cath 表示:“今次簽名會既興奮又開心,而且都幾期待,因為時隔兩年才出碟,這專輯係我呢兩年嘅記錄,所以好想面對面咁同大家分享。看到大家的反應這麼好,我真係好感動!好感謝大家支持。”

    談到她下月舉行的音樂會,Cath笑言自己會以音樂為主,沒有騷肌環節,自己會將心思都花在演出流程中:“我覺得成個騷最緊要係個流程,尤其係我出碟後,有人話我知原本佢對某啲歌係冇特別感覺,但順住流程去聽,變得愛上咗隻歌,同埋搵到歌中意義,令我喺安排演出曲目時,更加覺得要恰當地去儲好觀眾嘅情緒,同表達當中Message係件好重要嘅事,亦係我喺今次演唱會中,想做到嘅嘢,希望入場嘅觀眾可以感受到。”

3上一篇  下一篇4