top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
宋宛穎勤力彩排魔術
李幸倪聯手炎明熹直播開騷
張慧儀與愛兒合照助慈善
蔡少芬自揭“絕交”洪欣
區瑞強為肥媽諗組合名
麥潔文迷你騷順利舉行
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 10月6日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

張慧儀與愛兒合照助慈善



張慧儀以身教打動愛兒出鏡

    張慧儀與愛兒合照助慈善

    張慧儀早前出任兒童心臟基金會籌款事務委員會聯席主席,為呼喚大眾對病童的關注,計劃於本月十六日“心童生命之旅”為主題的相片展,透過多個故事主角的人像攝影,以“懷孕”到“長大成人”的系列照片,呈現心童的成長經歷、心路歷程、內心矛盾。

    相片展中亦有張慧儀與養子Hanson的相片,母子情深非常溫馨。慧儀說:“其實阿仔都有少少怕醜,所以叫佢入行拍嘢就唔好搞喇。但係呢次係慈善活動,我咪諗計仔哄佢亮相囉。其實可以母子檔做善事真係好特別,平時都冇咩機會咁影相,今次由著名攝影師Martin Lui操刀,可以順便慳返攝影費囉。”

    慧儀榮升基金會主席,笑言與囝囝齊齊做義工,可增母子感情:“其實囝囝手術後,康復得好係奇蹟。所以我都想佢知道要感恩,為社會付出,有機會都想一齊做義工,其實呢啲就係身教。”

3上一篇  下一篇4