top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
鄭秀文想克服開車陰影
伍姑娘自認宅女留家運動
楊洛婷全家Cosplay為女慶生
游嘉欣學生Look獲讚
馬浚偉想邀安仔夫婦玩遊戲
吳麗珠曾目擊阿梅遇襲
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 10月10日 星期
 
3上一篇  
  放大 縮小 默认        

吳麗珠曾目擊阿梅遇襲



吳麗珠接受車淑梅訪問

    吳麗珠曾目擊阿梅遇襲

    闊別娛樂圈多年的前無線藝人吳麗珠,接受香港電台《舊日的足跡》節目主持人車淑梅訪問,分享演藝逸事和舊情史,她又憶述曾目擊已故樂壇天后梅艷芳於娛樂場所被人掌摑這一傳聞。

    吳麗珠表示:“我最難忘一九九二年五月初那個晚上,我和兩位女藝人如常喺《歡樂今宵》收工後去九龍塘嗰間卡拉OK玩,諗唔到竟遇上阿梅被人掌摑嘅事……其實佢係畀人‘質’咗一拳,我親眼見到,佢當時係由其他房間走入嚟坐低,我哋坐喺附近,嗰個人由另外一間房氣沖沖走入嚟,好似話阿梅唔畀面,我當時都唔知發生咩事,我哋驚到叫走,我冇叫阿梅一齊走,因為我見好似有人幫佢解決同面對。事出突然,我驚到開車都腳軟……後來,九龍城差館叫我哋去落口供,我真係好擔心阿梅……”珠女坦言:“再見返阿梅時我冇再提起,知道佢去咗泰國一排,再出返嚟件事應該已經係解決咗。”

3上一篇