top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
宋宛穎心急入娛圈
張敬軒新節目食玩香港
克勤終於搞喊阿倫
李龍基唔心急出外登台
陳家樂李子熙大鬥顏值
陳法拉享受郊遊樂
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 11月1日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

張敬軒新節目食玩香港



軒仔帶林明禎去搵好嘢食

    張敬軒新節目食玩香港

    將於年尾舉行跨年演唱會的張敬軒,前晚於社交平台預告這個星期會推出全新綜藝節目《軒公敲碗》,一眾網民紛紛留言表示期待。

    軒仔笑言《軒公敲碗》是為“餓咗勁耐”的粉絲而做的:“因為之前一直有拍《天才遊童》的綜藝,係會去香港以外的地方拍攝。但呢一兩年因為疫情關係,拍攝比較困難,節目已暫停好一陣,冇得睇。為滿足粉絲願望,就有了呢輯《軒公敲碗》出現,全部都是在香港拍攝。”

    昨日曝光的五集預告片中,可見軒仔帶“大馬女神”林明禎去食香港地道美食;孖住“富貴KOL”雪姨去睇樓;同J Lou、Asha溜冰;與微辣的“加蔥”食好嘢;邀得梁祖堯、強尼、七仙羽(七師傅)齊齊吹水。提到拍攝溜冰一集時,軒仔自言小時候“踩冰好叻”,“但係好多年冇玩過啦,年紀大、骨都脆脆哋。”

3上一篇  下一篇4