top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
姚焯菲未識戀愛滋味
蘇皓兒與太陽娛樂仍有合約
譚俊彥唔認造勢爭視帝
黎諾懿為老婆執走佬袋
梁朝偉角逐奧斯卡配角獎
楊潮凱首次執導青春片
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2021 12月7日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

黎諾懿為老婆執走佬袋



黎諾懿兩父子執拾BB用品

    黎諾懿為老婆執走佬袋

    “暖男爸爸”黎諾懿本月將再為人父,近日正積極為迎接家庭新成員做準備,除了忙於為即將出世的BB添置用品外,又忙於照顧太太及向四歲兒子小春雞灌輸做哥哥的訊息。諾懿日前就為腹大便便的老婆準備入院生仔時的“走佬袋”,兒子在旁協助,兩父子果然十分體貼。

    黎諾懿透露自從小春雞出世後,和老婆皆有共識要再度造人。雖然他一直希望第二胎生女,可以湊成好字:“結果第二胎依然是囝囝,湊成孖字也不錯。”談到再為人父的心情,黎諾懿表示:“梗係開心啦!因為無論工作幾攰都好,只要返屋企見到老婆同個仔,就咩都唔記得晒,乜攰都值得。”

    黎諾懿說陪太太入院生小春雞時一點都唔享受過程,“印象只記得忙到一頭煙”,他笑言今次會好好享受。但他說:“好多人問我今次會唔會剪臍帶?我的答案係唔會!我雖然鍾意煮食,但我都好怕見血淋淋。”會再繼續追個女?他說:“我同太太認為兩個小朋友就夠,再多個小朋友會分唔到身,最緊要係兩個小朋友相親相愛。我湊囝囝時、太太湊細佬,咁樣時間會分配得好啲。雖然今次唔係生女,但都唔會再追,依家已經好完美。”

3上一篇  下一篇4