top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
姚焯菲輕鬆學理財
羅允芝自認唔識做人
慧妍雅集向弱勢家庭慈善捐贈
許志安被假冒開社交帳戶
張偉文舉行首場線上演唱會
汪明荃抵澳隔離廿一日
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2022 5月11日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

羅允芝自認唔識做人



羅允芝期望晉身演員

    羅允芝自認唔識做人

    由謝茜嘉、RubberBand隊員六號、謝利、羅允芝(Giann)、林輝、陳韻行主持的香港開電視節目《旅遊達人2出走》,逢星期一至五晚上十時三十分播出。節目由主持人分別帶觀眾遊歷香港,Giann在本周節目中不僅接受演技考驗,坦言渴望以演員身份展現在觀眾面前。談到入行以來,感覺未有一樣事情做得好時,她更在鏡頭前淚崩,首揭樂天一面的背後。

    Giann在節目中化身小公主遊歷主題公園,並接受製作組挑戰考演技。她說:“好想畀人睇到做演員的身份(想以演員身份示人?),因為做主持係做現實中的事,但做演員係需要好多幻想、想像力的職業,要透過自己的幻想畀觀眾睇到我的不同方面。”

    除了接受演技考驗外,Giann更要挑戰膽量,邊玩機動遊戲邊講一句從來不敢講的說話,結果她在機動遊戲機上大叫:“Giann你係最正口架!”她解釋這番話的背後意義時,不禁感觸痛哭說:“深信自己性格上有正向部分,我不停(以呢句說話)提醒自己。因為由細到大,都唔覺得自己正,好似冇咩做得好。入行一段時間,由Model到主持、再到依家做演員,從來冇一件事係做得好,甚至做人都唔係真係做得好好。過往好怕人哋覺得我好差,所以由細到大同人相處時都會修飾唔好的地方,變得冇咁直接,已經唔識真誠對人。”

3上一篇  下一篇4