top top top
第C01版:藝海 上一版3  4下一版  
      本版標題導航
鄭嘉穎睇首映老婆缺席
呂良偉撐侄女內地發展
胡杏兒吳千語演母女
任賢齊:我生日是媽媽受難日
J2播《食神》緬懷珍寶海鮮舫
陳山聰唔抗拒易服
林卓錡收起性感扮清純
     [ 設為首頁 ] | | [ 返回主頁 ] |
今日日期:     版面導航
當前報紙日期:
2022 6月24日 星期
 
3上一篇  下一篇4  
  放大 縮小 默认        

陳山聰唔抗拒易服



陳山聰角色有易服癖

    陳山聰唔抗拒易服

    無線劇集《十八年後的終極告白2.0》前晚劇情講原來Jason(陳山聰飾)有易服癖,Queenie身亡當晚、穿着豹紋鞋和漁網絲襪的“女人”正是他。是集山聰的演出搶盡鋒頭,易服後的金髮女郎Look,舉手投足滲出陣陣女人味。有網友留言指:“山聰扮女人幾似,幫佢化妝嗰個超勁!”“陳山聰個女人樣竟然出奇地幾好喎。”

    陳山聰亦於IG 留言感謝化妝師,希望冇嚇親大家:“作為一個演員,收到任何角色都一定會盡力去演活佢,我係一個好Crazy 嘅演員,所以我一定全程投入,首先感謝監製Simon 同編審創作咗呢個角色畀我,感謝視帝肯陪我癲。”他坦言今次演易服癖很大突破,收到劇本時感到好愕然:“我第一樣嘢唔係抗拒,而係同監製傾點樣做靚個角色,因為如果醜化咗,觀眾就會好抗拒,所以今次專登搵咗化妝師去設計呢個女性妝。”

3上一篇  下一篇4